منتديـات سيدة
اهلا و مرحبــآ بيكى ;
سجلتنا تؤكد و تدل على انكى غير عضوة بالمنتدى فأذا كنت عضوة فعليكى تسجيل الدخول . و اما إذا كنت زائرة فـ سجلـى بالمنتدى إذا إردتى و شكــرآ لكى .. إدارة سيدة ( المنتدى النسائى )



 
الرئيسيةالبوابةبحـثالمجلةالتسجيلدخولتسجيل دخول
[مطلوب 55 مشرفة و نـائبة مديرة للموقع و5 مراقبات عامة و9 قارئة المواضيع و10شرطيات المنتدى و2 لاقية اتصل بنا و الشكاوى والأقتراحات و9 مراقبات شـات المنتدى 4 مشرفات ع المواضيع ] ,و رجاء اى بنت شايفة نفسها انها ممكن تمسك اى حاجة هى كويسة فيها تتواصل مع الأدارة مع خدمة اتصل بنا http://sayda.yoo7.com/contact
اهلا بيكم يا احلى سيدات تعرفوا ان احلى حاجة اننا هنبدآ المنتدى بتاعنا من الصفر و العضوة النشيطة و الجميلة القمر : الجاسوسة الحسناء اللى تعبت معانا انهاردة بمواضيعها الخلابة و الجميلة و ان شاء الله انا برده هشتغل و لكن انا حاليــآ بظبط شوية تغيرات و دعايا و بعمل شــات و اللى مراقبتها هتكون : الجاسوسة الحسناء
اشتركى فى خدمة سيدة البريدية للأمثال و النكت و النصائح لو كنتى موبنيل بس ارسلى رسالة فيها اشترك على رقم 34179
ادخلى على موقع سيدة http://sitesayda.weebly.com

احفظى بياناتى
المواضيع الأخيرة
» حضانة اطفال منزلية فى حى الجامعة
من طرف ام سما وجنى الأربعاء أكتوبر 10, 2012 6:33 pm

» فيلم حلم عزيز
من طرف الامبراطورة الأربعاء أغسطس 29, 2012 12:24 pm

» لماذا تموت النحلة بعدما تَلسع الإنسان ؟
من طرف الامبراطورة الأربعاء أغسطس 29, 2012 12:24 pm

» حروب الردة
من طرف الامبراطورة الأربعاء أغسطس 29, 2012 12:23 pm

» فتوى الداعيه أم أنس بتحريم الجلوس على الكراسي
من طرف بنت صاحبة المنتدى السبت يوليو 21, 2012 11:23 pm

» رجاءً مديرة الموقع تفضلي بالدخول
من طرف بنت صاحبة المنتدى الثلاثاء يوليو 10, 2012 10:15 pm

» رحبوا بيا يا سيدات
من طرف بنت صاحبة المنتدى الإثنين يوليو 09, 2012 9:36 pm

» مسابقه رمضان
من طرف بنت صاحبة المنتدى الأربعاء يوليو 04, 2012 12:02 am

» لاب توب5110 ديل
من طرف بنت صاحبة المنتدى الثلاثاء يوليو 03, 2012 3:04 pm

الأعلانات


شاطر | 
 

 طريقه عمل الكريب بانواعه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الجاسوسه الحسناء
مديرة الموقع
avatar

عدد المساهمات : 239
شكرآآ : 2
تاريخ التسجيل : 29/05/2012
العمر : 24
سيدة : نائبة مديرة الموقع
اوسمتى






مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكريب بانواعه   الأربعاء مايو 30, 2012 7:41 pm

طريقه عمل الكريب بالدجاج

المقادير:

200 جم من الدجاج
· 20 جم من الملح
· 20 جم من الفلفل
· 40 جم من المخللات
· 30 جم من الطماطم
· 20 جم من البصل
· 20 جم من المايونيز
· 20 جم من معجون الثوم المشوي
· 20 جم من البقدونس

خلطة التتبيلة
· 60 جم من الليمون
· 30 جم من البهارات
· 20 جم من الملح
· 10 جم الثوم
· 20 مل من زيت الزيتون

الكريب
· 60 جم من الطحين
· 30 جم من الكريمة اللباني
· 10 مل من زيت الذرة
· 5 جم من الملح
· 1 بيضة

· 100 مل من الحليب


الطريقة:


الكريب
- يوضع الطحين في إناء ويخلط مع الحليب والكريمة اللباني والبيض.
- تمسح مقلاة غير لاصقة بمنديل مبلل بزيت الذرة.
- توضع المقلاة على نار هادئة، ثم يتم صب عجينة الكريب حتى تكون طبقة رقيقة من الكريب تغطي سطح المقلاة.
- بمجرد ظهور فقاعات على سطح قطعة الكريب تقلب على الجهة الأخرى.
- تطفء النار بعد 30 ثانية من تقليب الكريب.

الشاورمة
- يخلط الليمون في وعاء آخر مع زيت الزيتون والثوم وخليط من البهارات، ثم توضع شرائح الدجاج في هذا الخليط لتتبل.
- يشوح الدجاج على النار حتى ينضج الدجاج، ثم يضاف البصل والطماطم والبقدونس الطازج، وترفع من على النار.

للتقديم
- يتم خلط المايونيز مع معجون الثوم المشوي، ثم يفرد على سطح الكريب.
- توضع كمية كبيرة من الشاورمة على الكريب، ثم يلف الكريب.
- للتقديم: يوضع الكريب في طبق للتقديم
مع تحياتى ارجو الردود المشجعة لى

طريقة عمل الكريب الحادق
الكانيلوني من الاكلات الخفيفه جدا وسهله في تحضيرها

ومحبوبه للاطفال والكبار ..

المقادير

1 كوب حليب سائل

3 بيضات

ربع ملعقة صغيرة ملح

رشة فلفل اسود

ورشة كمون

كوب ماء

3 أكواب طحين

2 ملاعق كبار زيت


الطريقة

يضرب كل المواد بالخلاط الكهربائى


ثم يسكب بعد الخلط في صحن عميق



نجهز المقلاة و تكون من النوع التيفال

نسخن المقلاة وندهنها بالقليل من الزيت ومن بعد نسكب

بالملعقة الكبيرة الخليط ..حتى يتكون لدينا دائرة

ننتظر شوي ونقلب الكريب على الواجهة الاخرى

ومن بعد نكمل باقي الخليط بنفس الكيفية ويترك على جنب


الحشو

1 - نحضر صدور دجاج مخلى من العظم..

ونسلقه بماء قليل وتوابل خاصة بدجاج...

بعد النضج....

ومن بعض نقطعه قطع صغيرة جدا...

2 -نحضر ملعقة كبيرة من الشطة الجاهزة بالمحلات

ونمزجها مع الدجاج ....

3 - نرش رشات خفيفة من الملح..وبعض التوابل المختارة..

4 - نفرم باقة معدنوس ..

ونضيفها للخليط...

5 - نحضر بطاطا مكعبات صغيرة جدا وبعد القلي

نضيفها هي كذلك للخليط الحشو



ناخد قطعة الكريب ونطرح فوقها الحشو

ونلفها ونرصها في طبق

الصلصة
نكون محضرين مسبقا صلصة عادية مثل صلصة الطماطم

ومضاف لها بعض التوابل مثل الكزبر اليابس

وندهن بها سطح كل القطع.

ويدخل الطبق للفرن

وبعد ماقريب يجهز نخرجه ..ونرش عليه جبن مبشور وننثر عليه رشات من المعدونس

المفروم باليد

طريقة عمل الكريب باللحمة المفرومة

المكونات
لاربعه افراد
2 كوب دقيق
نص ملعقه صغيره ملح
معلقه صغيره سكر
2 ملعقه كبيره زيت دره
بيضه حسب المزاج
مقدار ميا تقريبا كوب وربع
او كوب لبن ولازم ع الاقل ربع كوب ماء

الطريقه
نضع المكونات في طبق كبيرمش مسطح طبعا
نضربها ضرب سريع بالمضرب الكهربائي عده مرات لغايه ماتبقى في سمك الطحينه اللي بنشتريها في علب او اقل سيوله
نحضر طاسه تيفال لازم ونضع كبشه ونوزعها في الصينيه المتوسطه الحجم
ونضعها على النار عاليه ونوطي
ولما تستوي هنقلبها على الجنب التاني عشان نسويها حتى تصبح لونها ذهبيا
ونترك الطاسه حتى تبرد او الصينيه ونبدا في عمل الواحده تلو الاخرى وذلك للتحكم في فرد الكريب وهو سائل في الطاسه في نفس السمك




اما للحشو فتختلف ينفع حلو زي الشيكولاته بالموز او الذبده بالسكر او المكسرات
وتنفع بالبرجر السوسيس او البانيه او اللحمه المفرومه او التونه او الجبنه الرومي المبشوره ونضع شرائح طماطم وبصل وفلفل اخضر او حار وكاتشب ومايونيز ومسترده حسب الرغبه

فبعد مانسوي الكريب ونحطها ع جنب وتبرد نرجع نجيب صينيه تيفال اكبر ونضع عليها الكريب بعد منطبقها نصين على بعض او زي مايعجبنا حتى لو تلفت على بعض زي الشاورما او العيش السوري ونحمصها ونحط الخضار والكاتشب والمايونيز والمسترده
ونلفها وهي ع النار واول متتحمص نرفعها في طبق للتقديم وبالهناء والشفاء وهتعجبكم لانها جامده مووووووووووووووووت

طريقة عمل الكريب الحلو
جايبه النهاردة طريقة عمل الكريب بصورة سهلة جداااا
ومش حتاخد منكم وقت خالص
ممكن تعملوها للفطار او للعشاء كنوع من التغيير
نبدأ بالمقادير :
3 بيضات
1 1/2 فنجان حليب
1 فنجان دقيق
3 ملاعق زبدة سائحة
رشة ملح
لو الحشو حلو نضيف : 1/2 ملعقة سكر و 1/2 ملعقة فانيليا
الطريقة :
نضرب البيض كويس جداا بالمضرب العادي
ونضيف اليه الحليب والملح ونستمر بالضرب
وبعديها نضيف الزبدةمع استمرار الضرب وآخر مرحلة الدقيق
ولكن ينضاف بتمهل وعلى دفعات لحد مايتم اضافته كله
وتكون العجينة جهزت قدامنا وحتبقى سايلة والسطح
كله فقعات
حندخلها التلاجة لحد ماتختفي الفقعات وتخرج علشان نجهزها
حنجيب مقلاة ونمسحها بنقطة زيت والاحسن بمنديل مطبخ
وبمعيار الكبشة او المغرفة حنحط في وسط المقلاة
ونحركها داير مايدور لحد ماتفرش المقلاة كلها
ونسيبها على وجه لحد ماتحمر ونقلبها لتحمر من الوجه الآخر

الحشو :
ده اختياري وحسب مزاجك تعملي مفروم
تحشيها انواع جبن وعليها فلفل او بقدونس
تحبي تحشيها سلطه فواكه البحر اي شئ انت بتحبيه
وكذلك في النوع الحلو ممكن قشطة بالعسل
او فواكه معاها صوص
ارجو ان الوصفة تعجبكم انا جربتها وعجبيت اولادي كتير
انا شفتها في التلفزيون وقلت لازم بعد ما اجرب انزلها لبنات عروس
يالله ياحلوين وروني المشاركات الحلوة والتقيم الحلو زيكم
الى اللقاء في حاجة جديدة .....

طريقة عمل الكريب سوزيت
فطائر الكريب سوزيت الفرنسية
يعتبر الكريب من أسهل الحلويات الفرنسية، وهو عبارة عن فطائر تقدم مغطاة بالشراب أو بالشوكولاته والمكسرات حسب الرغبة، لكن هذا الطبق عرف شهرته من خلال فيلم قديم ليوسف وهبي وعمر الشريف وهو "إشاعة حب" حيث كانت زوجة يوسف وهبي تصر على عمل الكريب سوزيت وهو طبق فرنسي شهير لفطائر الكريب الملفوفة والمحشوة بقشر البرتقال.


المقادير:


بشر قشر ثمرتين برتقال
100 جم زبد
60 جم سكر
ملعقة كبيرة شراب
8 فطائر


طريقة التحضير:


1- امزجي كلاً من الزبد وبشر البرتقال والسكر والشراب.
2- اسكبي المزيج علي الفطائر ثم أبرميها أو اثنيها إلى نصفين وسخنيها قبل التقديم.
ملحوظة:
يفضل استخدام الفطائر الطازجة لهذه الحلوى، ولكن يمكنك أيضا شرائها جاهزة إذا لم يكن لديك متسع من الوقت لصناعتها.




لعمل الفطائر:


المقادير:


250 جم طحين
4 بيضات
نصف لتر لبن
حفنة ملح
50 جم زبد


طريقة التحضير:


1- انخلي الطحين في إناء كبير ثم أضيفي له المكونات الجافة وامزجيهما جيدا صانعة ثقب في المنتصف لتضيفي فيه البيض ثم اللبن بالتدريج. اعجني المزيج جيدا حتى يصبح متجانسا ثم أذيبي الزبد ( دون أن تسخنيها لدرجة حرارة مرتفعة) وأضيفيه. اعجني المكونات السابقة جيدا حتى تحصلي على عجين قوامه خفيف نوعا ما. اتركي العجين قليلا ليتمازج قبل عمل الفطائر على النار

- ادهني سطح مقلاة لا يلتصق بها الطعام وتكون صغيرة الحجم بقليل من الزبد ثم سخنيها جيدا. اسكبي نصف مغرفة عجين علي سطح المقلاة واقلي لمدة 3 دقائق حتى يتماسك العجين تصبح فطيرة ذهبية اللون واقلبيها على الناحية الأخرى.

- عند وضع العجين علي المقلاة إذا وجدت الفطيرة جافة أضيفي المزيد من الزبد واللبن للخليط واعجني مرة أخرى. أما إذا كانت طرية ولا تتماسك بسهولة أضيفي قليلاً من الطحين واعجني مرة أخرى.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهراء الودى



عدد المساهمات : 18
شكرآآ : 0
تاريخ التسجيل : 30/05/2012

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكريب بانواعه   الأربعاء مايو 30, 2012 11:59 pm

تسلم ايدكى يا قمر انا مكنتش اعرف غير نوع واحد بسان شاء الله اجرب الباقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الجاسوسه الحسناء
مديرة الموقع
avatar

عدد المساهمات : 239
شكرآآ : 2
تاريخ التسجيل : 29/05/2012
العمر : 24
سيدة : نائبة مديرة الموقع
اوسمتى






مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكريب بانواعه   الخميس مايو 31, 2012 12:09 am

ايوة كدا عايزين نخش المطبخ ونجرب ومش مهم الناس اللى هتاكل ليهم مستشفي تعالجهم
بس اهم حاجة نجرب ونشوف شطارتك


هههههههههههههههه لا بعد الشر على اللى هياكل وباذن الله يطلع من ايدك زي العسل زيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الامبراطورة
مراقبة عامة
مراقبة عامة
avatar

عدد المساهمات : 511
شكرآآ : 22
تاريخ التسجيل : 31/05/2012
سيدة : متميزة
اوسمتى

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكريب بانواعه   الخميس مايو 31, 2012 1:40 am

شكرا للموضوع

يعطيكي العافية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ناريمان2004
مشرفة قسم الترحيب والأجتماعيات
avatar

عدد المساهمات : 306
شكرآآ : 0
تاريخ التسجيل : 30/05/2012
العمر : 34
سيدة : نشيطة
اوسمتى


مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكريب بانواعه   الخميس مايو 31, 2012 7:04 pm

تسلم الايادي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكريب بانواعه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديـات سيدة :: وصفات الطبخ-
انتقل الى: